میزان مصرف تایید شده قهوه
متخصصان تغذیه توصیه میکنند که نوشیدن آن را به دو فنجان قهوه دم کرده یا سه فنجان قهوه فوری(نسکافه) در روز محدود نمایید.
قابل ذکر است که بدانید درباره میزان کافئینی که از طریق این نوشیدنی به بدن میرسد باید بگوییم که با نوشیدن یک فنجان قهوه معمولی، 115 میلی گرم کافئین و با یک فنجان نسکافه، 65 میلی گرم کافئین و با نوشیدن یک فنجان قهوه بدون کافئین باز هم معادل 3 میلیگرم کافئین وارد بدن میشود.
بنابراین میتوان گفت که کافئین در هیچ شرایطی به طور کامل از قهوه جدا نمیشود، بلکه مقدار آن به حداقل میرسد.
حتماً خواص فراوانی را از گوشه و کنار درباره این نوشیدنی شنیدهاید. تا به حال خواصی نظیر بهبود خستگی و افسردگی، افزایش متابولیسم بدن و کاهش حملات آسم در مورد قهوه به اثبات رسیده است.
به این ترتیب که کافئین موجود در قهوه به میزان 10 درصد سرعت پردازش اطلاعات را در مغز افزایش داده و مصرف یک فنجان قهوه بعد از نهار، مانع از بی حالی پس از مصرف غذا در ظهر میگردد.
به علاوه لازم است بدانید که از این نوشیدنی میتوان در کاهش افسردگی و اضطراب نیز استفاده کرد. در ضمن، قهوه موجب افزایش سرعت متابولیسم بدن و شکستن چربیها شده و به میزان قابل ملاحظهای سوخت و ساز را در سلولها بالا میبرد.
اما به این موضوع توجه نمایید که نباید بیش از شش فنجان قهوه در یک روز مصرف نمایید.
طی مطالعه ای در آمریکا و ایتالیا، دیده شد که نوشیدن مرتب قهوه در بیماران مبتلا به آسم، باعث کاهش حملات آسمی در آنها می گردد.
به نظر می رسد بهترین و مطمئن ترین راه، رعایت حد اعتدال در مصرف این نوشیدنی بحث برانگیز و دلپذیر باشد. افرادی که از بالا بودن فشار خون یا بیماری تپش قلبی رنج می برند و همچنین خانم های باردار، بهتر است در مصرف قهوه زیاده روی ننمایند.